Melyik stílus illik Hozzád?

Mi határozza meg, hogy melyik öltözködési stílus illik Hozzád?

Elsődlegesen mérjük fel a Fizikai adottságaink, amelyek már a nevük szerint is – adottak, ezekből a legfontosabb a csontozatunk, ami meghatározza a szélességünket, vastagságunkat és arányainkat.

A női testalkatokról itt írtam: NŐI TESTALKATOK

A testalkatunkat kiemelő praktikák, trükkök, mivel tudunk rajta arányosítani, hosszítani, szélesíteni? Mindnyájunknak – vannak előnyös és kevésbé előnyös részei, a lényeg, hogy az előnyös részeinket kihangsúlyozzuk, a kevésbé előnyösöket pedig ne helyezzük fókuszba.

A másik adottságunk a velünk született színeink: bőrünk színe, szemünk színe, hajunk színe.

Hajszínünkön sokszor változtatunk- nem mindig előnyünkre, mert többnyire a természetes színeink a saját színeink és ez már egy fajta „besorolást” feltételez – lásd egy korábbi bejegyzésben a – Színtípusoknál. A négy Évszak színtípusai, illetve a stílus és kommunikációról itt olvashatsz: Stílus és kommunikáció

Legfontosabb területünk az arcunk, ami helyes és hozzánk illő színekkel kiemelve tündöklővé tesz bennünket és ragyogni fogunk!

Fontos még a stílusunk kialakításához az életkörülményünk, élethelyzetünk is:

Mit csinálunk? Hol dolgozunk? Mivel közlekedünk? autóval, vagy gyalog?

Milyen beosztásban dolgozunk?

Hol kell fellépnünk? Milyen elvárásaink vannak magunkkal szemben? Mit akarunk kommunikálni a külvilágnak magunkból? Miben érezzük jól magunkat?

Időnként több területen kell helytállnunk különféle stílusokban és mindig az alkalmaknak megfelelően szükséges öltözködnünk.

Amennyiben már ismerjük adottságainkat, életkörülményeinket, színeinket, tudjuk mi áll jól nekünk, mit viselünk szívesen, kialakul bennünk egy fajta öltözködési stílus, ami Mi magunk vagyunk, ami TE VAGY.

Ehhez idő és türelem szükségeltetik, de idővel és türelemmel ezt mindenki felfedezi és a gyakorlatban is alkalmazni tudja.

A továbbiakban olvashatsz néhány, néhány állandónak mondható stílusról, amelyek a klasszikus, romantikus, divatkövető, természetes, sportos, drámai.

Ezeken kívül még vannak mások is, mint pl. az egyedi stílus, vagy az időtlen stílus és még sok más egyéb is, akár a fenti stílusok kombinációja.

A következőkben megnézzük őket részletesen.