Természetes stílus

A természetes- föld színei állnak közel hozzád vagy a semleges színek.

Ha sminkeled magad, akkor próbálsz minél természetesebbnek hatni- szájfény, szemceruza, vagy gyakran csak arckrémet használsz.Kiegészítőid természetes, népi vagy saját készítésű vagy kézműves beszerzési darabok.

A természetes stílus kedvelői nem követik elsődlegesen az aktuális divatot, számukra fontosabb a kényelem, a szabadság érzete az öltözködésükben, valamint a természetes anyagú ruhák és kiegészítők használata.

A természetes és egyszerű többnyire föld színeket és természetes anyagokat kedvelik, mint a gyapjú, pamut, len, vászon, szövetek.

Ruháik lezserek, egyszerűek, bő ráhagyásúak, fesztelenül szeretnek benne mozogni.

Kerülnek minden feltűnőséget, egy- két egyszerű mintát szeretnek, mint a csíkos, kockás és egy-két nyomott mintás darabot is felvesznek.

Később megfogjuk nézni a különböző szín típusokat az évszak besorolás szerint.

Legközelebb a természetes stílushoz az ősz típusú NŐ áll, neki a legkönnyebb kialakítani magának a természetes stílust, mert az ősz színei a legtermészetesebbek. Ugyanakkor nálunk, de egész Földön belőlük van a legkevesebb.

A többi színtípusnak sem lehetetlen ettől függetlenül a természetes vagy természetesnek tűnő stílus kialakítása.

A kiegészítői is ugyan úgy, többnyire természetes anyagúak, mint a bőr (táska, kesztyű, őv, ékszerek esetében) gyapjú– pl. vastag harisnya, táska, esetében.

Képek forrása: Google, Pinterest

Vissza a tetejére