ŐSZ-TAVASZ vagy MELEG-ŐSZ

Ez az alaptípusa az ŐSZNEK, amelyben, csak meleg színek vannak.

A MELEG ŐSZ színei adják vissza az ősz teljes sokszínűségét, a maga szépségében.

Ez a típus a valódi ősz színeiben pompázó erőteljes színvilág, mint a meleg zöld, meleg kékek, arany, terakotta, barnák, meleg sárgák, narancsok és minden más közepesen erős és erős meleg színek.

A hajszín – aranyszőke, aranybarna, vörös, vörösesbarna, jól áll neki a vörös minden meleg árnyalata.
A szemszín lehet olívaszínű, sötétbarna színű, mogyoróbarna színű, topáz színű, minden szemszín- többnyire meleg árnyalatú.

Az arcszín csontszínű,  aranybarna, meleg bézs árnyalatú és bronzos is lehet- lehetnek jól látható szeplőid is. A bőr színe – is hasonló színű, mint az arc- meleg árnyalatú- aranyló.

A MELEG ŐSZ színei gazdagok, sejtelmesek, érettek és melegek.

A hideg színek ennek a típusnak nem állnak jól, ezért ha ilyen vagy ne viseld, főleg a hidegbe menő feketét ne (sötétbarna remek választás lehet), a kékes – lilás árnyalatokat is kerüld el, mert elvesznek benne a természetes aranyló színeid.

ŐSZ-NYÁR vagy LÁGY-ŐSZ

Erre az ŐSZ típusra – a lágyság, a törtség, a finom színvilág jellemző, mivel színei a hideg lágy nyár színeihez is közelítenek kissé, a színek az ősz világosabb, tompább és közepesen sötét meleg színeiben pompáznak. Az Ősz típuson belül a lágy Ősz a legvisszafogottabb.

A hajszín – arany szőkétől kezdve a közép világos barnáig, aranybarnáig – rezes meleg árnyalattal terjedhet.

A szemszín lehet aranybarna, barna, szürkészöld, fakó barna, barnás zöld, világos barna vagy világos mogyoró, de akár még kékeszöld is.

Az arcszín általában világos bézses tónusú, lehet még halvány semleges bézs, elefántcsont színű, közepes bézs, de mindenképpen meleg tónusú.

Választékos finom elegancia jellemzi a lágy őszt, színei halványabbak, mint az alap ősz színei, és bár kissé elmennek a hideg szín felé a piros és zöld tekintetében, de azért megmaradnak összhatásában melegnek és lágynak.

ŐSZ-TÉL vagy SÖTÉT-ŐSZ

A SÖTÉT ÖSZ színei közelítenek a hideg tél színeihez, de mindenképpen komorabbak, mint a másik két Ősz típusnál. A színek melegsége megvan azért a Sötét őszben is, csak a ködös késői ősz hatása szembetűnő rajtuk.

Egy nagyon kicsit drámai, mint a tél, de azért a meleg színek a drámai hatást tompítják. Ez a típus a befejező része az ősznek, ami az elmúlást hordozza magában a maga mélységében és szépségében. A színek sokkal súlyosabbak, sötétebbek, mint testvéreinél.

A hajszín – sötét barna, sötét- mély gesztenyeszínű, ami azért sejtetően vöröses – bronzos- meleg hatású.

A szemszín– aranybarna, sötétbarna, sötét szürkésbarna, olívazöld.

Az arcszín– meleg bézs, olajbarna, aranyló bézses, bronzos bézses is lehet.

A sötét ősz rendelkezik a legpompásabb, legkáprázatosabb, legizgalmasabb színvilággal, amelyek teljes mélységükben megmutatkoznak.

Te melyik színtípusba tartozol? gyere színtanácsadásra, szeretettel várunk!

A következőkben megismerkedünk a TAVASZ altípusaival.

Képek forrása: saját montázs, nem felhasználható