TÉL-NYÁR vagy HIDEG TÉL

Ez az alaptípusa a TÉLNEK amelyben, csak hideg színek vannak, amolyan Hófehérke típus.

A hajszín – mindig hideg árnyalatú, mint a fekete, kékes – fekete, hamvas barna, ritkán lehet világos barna is (de hideg barna), szürkésfekete, ezüstszürke. (idősebb korban), nagyon, de tényleg nagyon ritkán, még akár platina szőke is.(eredetileg)

A szemszín lehet kék, zöld, kékeszöld, szürkéskék, ibolyakék, barna, a szemfehérje élesen elüt az írisztől.

Az arcszín általában kékes tónusú, a bőrszín hideg bézs, hamvas barna, vagy csontszínű, vagy hideg barna lehet vagy akár fekete. (dél amerikai és fekete nők)

Ez a típus viselheti magán a legjegesebb színeket, kombinálva az egyéb színeivel, de csakis hideg színeket.

TÉL-TAVASZ vagy ÉLÉNK TÉL

Ebben a típusában a TÉLNEK, amit ÉLÉNK-TÉLNEK is nevezünk- egy kicsit a tavasz jegyeit is felismerjük. A ragyogó, tiszta és élénk színhatások nagyon feltűnőek, mert egy kis tavaszi frissesség is van ebben a típusban.

A hajszín – közép barna, sötét barna, fekete, lilás fekete, vagy hamvas színű.

A szemszín – ragyogó kék vagy ragyogó zöld (smaragd zöld), zöld, ibolyakék (sötétkék), vagy élénkebb barna esetleg lehet még élénk zöldes színű is vagy élénk zöldes-barnás, élénk szürkés, vagy zöldes színű is akár.

Az arcszín– porcelán színű, világos bézs színű, világos olíva színű, közép barna színű, vagy fekete (dél amerikai és fekete nők egy része).

Az élénkTél nagyon feltűnő jelenség, kissé színpadias, ennek a típusnak a legélénkebb színek állnak a legjobban, egyszerre akár még a három legélénkebb is pl. a kék, sárga, piros.

 

TÉL- ŐSZ vagy SÖTÉT TÉL

Ebben a típusában a TÉLNEK, amelyet SÖTÉT TÉLNEK is nevezünk – szintén a hideg színek dominálnak, de a teljes hatás egy kicsit eltolódik az ősz irányába is, mert többnyire a sötét és telített színek állnak jól neki. Ennek a típusnak a jelensége nem olyan feltűnő, mint az előző ÉLÉNK télé, és ez a típus nem színpadias egy kicsit sem, nagyon is valódinak tűnik.

A hajszín – sötétbarna, fekete

A szemszín – lehet fekete, vagy sötétbarna, a szemfehérje nagyon elüt az írisztől- szinte vakítóan villog.

Az arcszín – hideg bézs, barna is lehet, olíva színű is és hideg barna, sötét barna, fekete, a bőrszín – hideg beige, sápadt sárgás is lehet, hideg barna is lehet vagy akár fekete.(dél amerikai, fekete nők)

A hideg színek a megfelelőek a számára, még ha sápadt is, mert az ősz színeitől még inkább besárgul a bőre, sőt kimondottan jó választás számára, ha erős, mély és sötétebb színeket visel, mert ezek a vonásait kiemelik és az arca láthatóvá válik.

A következőkben megismerkedünk a NYÁR altípusaival.

 

Képek forrása: saját montázs, nem felhasználható

Vissza a tetejére