NYÁR-TÉL vagy HIDEG NYÁR

 

Ez az alaptípusa a NYÁRNAK, amelyben, csak hideg színek vannak. Ez a HIDEG NYÁR, amelynek színei hasonlóan hidegek, mint az alap télnek – a Hideg Télnek, csak – világosabbak, kevésbé telítettek.

A hajszín – közép barnától a sötétebb barnáig, hamvas, jeges barna – nincs benne vörös árnyalat – a haj színe hideg.

A szemszín – lehet szürke (szürkéskék) vagy kék (kékes szürke), és nem tér el erősen az arc színétől – többnyire olyan mintha egybeolvadna az arccal. A hajtól sem üt el annyira erősen, mint a tél esetében.

Az arcszín – rózsaszínes, bézses, barnás, bőrszín– lehet kékes, szürkés bézses, közép barnás is.

Az alap típus esetében az élénkebb színek a legjobbak a maguk visszafogottságában. Ennek a típusnak a megjelenése visszafogottan elegáns, hűvös.

Ha ebbe a színtípusba tartozol- hideg a színvilágod, a meleg színek sápasztanak és még jobban egybemosódóvá teszik az arcodat, ezért a meleg színeket ne viseld.

NYÁR-ŐSZ vagy LÁGY NYÁR

 

Ennek a NYÁR típusnak a színei a törtek, hidegek. Magukban hordozzák a lágy ősz színeit is – a maguk elmosódottságában egy kicsit a pirosak és zöldek, kékes-szürkék felé tolva a palettát, de csak hideg árnyalatokban.

A LÁGY NYÁR a hideg nyár és a világos nyár között helyezkedik el.

A hajszín – hamvas szőke, hamvas barna, jeges barna, közepes barna, és egész sötét barna is lehet, de hideg árnyalatú és nem rezes.

A szemszín lehet szürkéskék, szürkészöld, világos barna, zöldes barna, általában harmonizál az arc és a haj színével- nem üt el tőle.

Az arcszín általában világos bézs, csontszínű, bézses rózsaszín, közepes semleges bézs.

A lágy nyár színei törtek, halványak, lágyak. Finom elegancia jellemzi a típust, nagyon választékos és kifinomult, nem állnak jól neki az erős színek.

Ha lágy nyár a színtípusod, bátran hordhatod a finom lágy elmosódott, de hideg árnyalatokat, mert kiemelik szépségét az arcodnak, a szemednek és a hajadnak.

NYÁR-TAVASZ vagy VILÁGOS NYÁR

 

Ebben a típusában a NYÁRNAK, a színek sokkal világosabbak, mint az alap nyár típusban – ez a típus egy kicsit a világos tavasz jegyeit is magában hordozza, közelítve a nagyon világos kissé melegebbnek ható pasztell színek felé – a tavasz felé is, de csak egy kissé, mert a pasztell színei, azért hidegek. Ő a legvilágosabb nyár típus.

A hajszín – általában világos, de hideg árnyalatú, mint a hamvas szőke, világos jeges barna, világos szürke (később)- a hajszín hatása ennek a típusnál halvány, finom, visszafogott árnyalatú.

A szemszín – lehet szürkéskék, világos kék, világos szürke, de lágy színű, amely finoman összhangban van az arc és a haj színével.

Az arcszín világos, fehér, halvány rózsaszín, hideg bézs, hideg bézses rózsaszínű, közép bézses színű lehet.

Ilyen színtípus esetén, kiváló választás számodra a pasztell – halvány színvilág, mint a rózsaszínes-bézses szín, a halvány rózsaszín, az enyhén barnás rózsaszín, a rózsaszínes barack, a pasztell kékek, szürkés-kékes színek. A sötét színek nem állnak jól, ne viseld őket.

 

Kíváncsi vagy Te melyik színtípusba tartozol? várunk: színtanácsadásra.

A következőkben megismerkedünk az ŐSZ altípusaival.

Képek forrása: saját montázs, nem felhasználható