A HOMOKÓRA TESTALKAT

Ez az alkat, ami arányos felül és alul is. Az összes többi testalkatot ehhez képest korrigáljuk. A homokóra az ideálisnak mondott testalkat, az ilyen alkattal rendelkező nőket a legkönnyebb öltöztetni. A cselló szintén arányos testforma, de ebben az esetben a mellek teltebbek és a csípő szélesebb, valamint kevésbé keskeny a derék.

Jellemzői:

A mell és csípő mérete szinte azonos, a derék karcsú és ívelt. A mellek kerekek és gömbölyűek.

A derék mérete kb.25, 30 cm-el kevesebb a vállak és a csípő méreténél, azaz a derék kb. 70 %-a csípő és a vállak méretének.

A cselló egy idetartozó arányos testforma, de ebben az esetben a mellek teltebbek és a csípő szélesebb, valamint kevésbé keskeny a derék.

Ajánlott viselet:

A homokórán az alakot követő darabok állnak a legjobban, amelyekben megmarad a felső és alsótest aránya, azaz olyan darabok, amelyek a derekat kihangsúlyozzák.

Testhez simuló felsőrészek, karcsúsított ingek, blúzok, V kivágású felsőrészek, övek, sálak használata a derékon minden mennyiségben

A testvonalait követő karcsúsított térközépig érő ruhák, derékban húzott ruhák, ceruzaszoknyák, „A”vonalú szoknyák, harangszoknyák, szép lábak estén miniszoknyák

Csípő nadrágok, egyenes szárú nadrágok, csőnadrágok, szűk szárú nadrágok

Kerülendő viselet:

Minden olyan darab, ami nagyon buggyos, bő, egyenes szabású fazon, fodrok, ráhajtások

Következő alkalommal az utolsó testalkat következik az alma.

Képek forrása: Pinterest